Met veel plezier stel ik je twee nieuwe kunstwerken voor! In tegenstelling tot het maken van series, schilder ik tegenwoordig ook vanuit één idee of experiment. Met I Forgot To Say Stop On Our Way Home en Checkmate vervolg ik mijn zoektocht naar de ervaring van het moment ‘ertussenin’, maar ben ik gestart vanuit één visueel onderzoek naar wat gebeurt er tussen veel of weinig contrast.

Een nieuwe toevoeging aan mijn werk is het ‘door-schilderen’. Waar vlakken overlappen, ontstaan nieuwe vlakken die op hun beurt weer de patronen doorbreken. Ik schilder de twijfel en tracht door middel van patronen, kleur en abstrahering die tweestrijd zichtbaar en ervaarbaar te maken. Op zoek naar de tussen-ervaring in de tegenstrijdigheid waarin het schuurt, maar ook evenwicht is. In I Forgot To Say Stop On Our Way Home refereer ik aan een moment waarop je de controle verliest terwijl je nog in beweging bent. Op dezelfde manier verwijst Checkmate aan de onvoorspelbaarheid en het definitieve van mijn schilderproces. Je komt op een punt dat je niet meer verder kunt, terwijl dat wel de bedoeling is.Daarnaast voel ik de sterke noodzaak om jou (de toeschouwer) mee te nemen in dit proces en doe dit onder andere door video’s te maken van het werkproces.

Vooral nu, aan het einde van de Corona crisis, voelt het alsof mijn werk wordt ingehaald door de realiteit. Waarin het maatschappelijke debat tussen links en rechts, wit en zwart domineert. Ik zie mijn schilderijen als een vertaling van mijn gecontroleerde chaos die alledaagse dilemma’s weerspiegelt. En nu vormen ze een nog grotere spreekwoordelijke spiegel voor de kijker.

Graag deze werken in het echt zien? Je bent van harte welkom in mijn atelier!

I Forgot To Say Stop and Checkmate

I Forgot To Say Stop On Our Way Home
Acryl- en olieverf op linnen
110 x 140 cm
> Shop

I Forgot To Say Stop and Checkmate

Checkmate
Acryl- en olieverf op linnen
50 x 70 cm
> Shop

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy Policy.
I Accept